Nobelprijs voor Matteo Salvini

Politico / 360  |  2 July 2019 - 14:00 2 Jul - 14:00

Onder druk van Matteo Salvini, de Italiaanse vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken, nam Italië in juni een wet aan die het mogelijk maakt om elke boot die vluchtelingen uit de Middellandse Zee redt, te beboeten met een maximale straf van 50.000 euro.

Dat leverde hem direct applaus op van zijn geloofsgenoten in Duitsland: een week later opperde Beatrix von Storch, parlementslid voor de radicaal-rechtse AfD, dat Salvini de Nobelprijs voor de Vrede moet krijgen vanwege zijn ‘grote bijdrage aan vrede en veiligheid in Europa’.

Zijn succesvolle beleid heeft immers ‘duizenden levens’ gered. ‘Door de Italiaanse grenzen te sluiten heeft Salvini met succes de illegale migratie naar Europa en de smokkelindustrie weten te stoppen en heeft hij aangetoond wat eerlijke en vastberaden politiek kan bereiken,’ juichte Von Storch. ‘Niemand hoeft meer te verdrinken in de Middellandse Zee nu de vluchtelingenindustrie en zijn schepen niet langer de kans hebben om hun vuile handel in hoop en aanvoer naar Europa uit te voeren.’

(Politico, Brussel)

» Lees meer Wereldnieuws

Plaats een reactie