Verplichte vakantiebestemming

Radio Free Europe / 360  | 19 July 2019 - 20:0019 Jul - 20:00

Overheidsdienaren in Turkmenistan hebben weinig te kiezen deze zomer. Ze klagen dat de regering hen verplicht een vakantie te boeken in Avaza, een kitscherige betonnen badplaats aan de Kaspische kust, die tussen 2007 en 2017 uit de grond werd gestampt. De hotels staan er grotendeels leeg vanwege exorbitant hoge prijzen.

‘Ons wordt verteld dat iedereen die niet naar Avaza gaat,100 procent zeker zal worden ontslagen’, aldus een ambtenaar die met Radio Free Europe sprak op voorwaarde van anonimiteit. In het dictatoriale Turkmenistan worden afwijkende meningen of kritiek op de regering niet getolereerd.

De overheidsmedewerkers zijn gedwongen maximaal tien nachten in Avaza te boeken voor zo’n €660 per persoon, terwijl het gemiddelde maandsalaris voor staatspersoneel ongeveer €200 bedraagt. Een memorabele vakantie zal het niet echt worden, want Avaza is niet alleen berucht om de slechte service en traag internet, maar op veel plekken is het ook nog eens verboden om foto’s te maken.

(Radio Free Europe, Praag)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

By Bjørn Christian Tørrissen – Own work by uploader, http://bjornfree.com/, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=43146808