Woont Trump straks aan Obama Avenue?

The Washington Post / 360  | 29 August 2019 - 14:0029 Aug - 14:00

Het begon vorig jaar oktober als een geintje, maar inmiddels heeft een petitie van de New Yorkse Elizabeth Rowin al ruim 150.000 handtekeningen opgehaald. ‘Ik zag een cabaretier die grapte dat Donald Trump woedend zou zijn als we Fifth Avenue tussen de 56ste en 57ste straat zouden hernoemen in “President Barack H. Obama Avenue” en toen dacht ik: waarom niet?’, zegt Rowin.

De naamsverandering zou betekenen dat het adres van de Trump Tower, het woonadres en voormalig campagnekantoor van Donald Trump in New York, zal veranderen in ‘725 Barack H. Obama Avenue, New York, NY 10022’. Daarmee zal de huidige president dus dagelijks aan zijn voorganger worden herinnerd, die, tot zijn voortdurende ontsteltenis, nog steeds veel hogere populariteitscijfers scoort dan hijzelf.

Dat New York en de New Yorkers allesbehalve dol zijn op Trump, blijkt onder meer uit het feit dat de gemeenteraad heeft gezegd open te staan voor de naamsverandering. Een probleem is wel dat de petitie niet voldoet aan de gebruikelijke voorwaarde dat een nieuwe naamgever ten minste twee jaar overleden moet zijn. Rowin is er echter van overtuigd dat daarvoor een uitzondering kan worden gemaakt: ‘Ik weet zeker dat de voorwaarden kunnen worden gewijzigd. Er zijn twee straten in Los Angeles vernoemd naar oud-president Obama. Deze wetten zijn willekeurig en kunnen best worden omzeild’.

New York kent al een aantal locaties die officieel zijn vernoemd naar beroemdheden. Zo zijn er onder meer de Christopher ‘Notorious B.I.G.’ Wallace Way in Brooklyn, de Diana Ross Playground in Central Park en het Wu-Tang Clan District op Staten Island.

Rowin zegt binnenkort weer naar de New York City Council en burgemeester Bill de Blasio te zullen schrijven om te vragen hoe de zaken er nu voor staan.

(The Washington Post, Washington D.C.)

» Lees meer Wereldnieuws

Plaats een reactie

De Trump Tower aan Fifth Avenue in New York. Een petitie om de straatnaam te veranderen in Barack H. Obama Avenue is al 150.000 keer ondertekend. – © Richard Drew /AP Photo