China houdt demonstranten in Vancouver in de gaten

South China Morning Post / 360  | 11 September 2019 - 20:0011 Sep - 20:00

De Canadese stad Vancouver heeft een van de hoogste concentraties etnische Chinezen in Noord-Amerika. Velen zijn afkomstig uit Hongkong en emigreerden naar Canada rond de overdracht van de soevereiniteit over Hongkong door Groot-Brittannië aan China in 1997.

Ze volgen de aanhoudende protesten in Hongkong op de voet en organiseren regelmatig protestacties uit solidariteit. Dit alles met de angst dat ze nauwlettend in de gaten worden gehouden door de Chinese overheid. Die angst is verre van ongegrond, schrijft South China Morning Post. Tijdens een protestbijeenkomst afgelopen zaterdag kregen aanwezige media het verzoek geen demonstranten met onbedekte gezichten in beeld te brengen, omdat er, net als bij eerdere demonstraties, filmende en fotograferende Chinezen tussen de toeschouwers waren gesignaleerd die er spoorslags vandoor gingen als ze iets werd gevraagd. De demonstranten zijn niet zozeer bezorgd om hun eigen veiligheid, maar om die van familie en verwanten die in China en Hongkong wonen.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie