Oldskool hacker bestrijdt nu cybercrime

The Wall Street Journal / 360  | 20 September 2019 - 10:0020 Sep - 10:00

‘’s Werelds meest gezochte hacker’ Kevin Mitnick is na vijf jaar in de gevangenis nu een white hat en houdt zich aan de wet. Hij adviseert tegenwoordig bedrijven – en ons – over veiligheid online.

U bent waarschijnlijk wel zo verstandig om een usb-stick van onbekende herkomst niet zomaar in uw computer te stoppen. Wie weet wat voor schadelijke software daarop staat. Maar bent u ook zo voorzichtig met een usb-kabeltje? Dat zou wel moeten.

Kevin Mitnick geeft me een oplaadkabel voor de iPhone. Als een volleerd goochelaar vraagt hij me eerst om er goed naar te kijken. Niets verdachts aan te zien. Hij stopt hem in de usb-poort van een laptop. Dan pakt hij een andere computer en ineens kan hij daarmee die laptop bedienen, inclusief de webcam. Anders dan een goochelaar laat hij ook zien hoe hij dat geflikt heeft. De usb-stekker van het kabeltje bevat een piepklein stukje extra hardware. Via bluetooth kan hij daarmee toetsaanslagen maken op de ‘gekaapte’ computer, waarop hij malware van internet heeft gedownload en geïnstalleerd.

» Lees verder in de Reader / op Blendle

Plaats een reactie