Ondernemers boos over nieuwe wet

Sydney Morning Herald / 360  | 19 October 2019 - 20:0019 Oct - 20:00

Australische werkgevers- en ondernemersorganisaties vechten een nieuw wetsvoorstel aan. Volgens het voorstel zijn bedrijven met een omzet van meer dan €30 mln strafbaar als ze condities op de werkvloer scheppen die de religieuze vrijheid van werknemers beperken, tenzij ze kunnen aantonen dat die voorwaarden noodzakelijk zijn om ‘onredelijke financiële tegenslag’ te voorkomen.

De organisaties vinden het onredelijk dat werkgevers worden geacht op de hoogte te zijn van de religieuze overtuigingen van hun werknemers en vinden dat zij niet aansprakelijk mogen worden gesteld voor indirecte discriminatie door omstandigheden of richtlijnen op de werkvloer. Ze staan daarmee lijnrecht tegenover de katholieke kerk en andere geloofsorganisaties.

(Sydney Morning Herald, Sydney)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie