Corruptie in Montenegro

Radio Free Europe / 360  | 14 November 2019 - 20:0014 Nov - 20:00

Pavle Radulovic, minister van Duurzame Ontwikkeling en Toerisme van Montenegro, is afgetreden nadat een video is opgedoken waaruit blijkt dat inspecteurs van zijn ministerie steekpenningen aannemen. Op 1 november kondigde Radulovic aan op te stappen omdat hij ‘had nagelaten dit soort gedrag uit te roeien’.

Een dag eerder zond TV Vijesti de video uit waarin inspecteurs geld eisen van een zakenman die ondanks het verlopen van een vergunning door wil gaan met de bouw van een gebouw in de stad Budva. Volgens Radulovic, die sinds 2016 in functie was, liep er al een tuchtprocedure voordat de video bekend werd, maar was er nog niemand gestraft.
Omkoping en georganiseerde misdaad zijn schering en inslag in Montenegro, dat lid wil worden van de Europese Unie. Tijdens demonstraties eerder dit jaar eisten duizenden mensen het ontslag van president Milo Djukanovic en andere bestuurders die ervan worden beschuldigd hun ogen te sluiten voor corruptie.

(Radio Free Europe, Praag)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie