Colombiaanse minister stapt op

El País / 360  | 22 November 2019 - 20:0022 Nov - 20:00

Guillermo Botero, de Colombiaanse minister van Defensie, heeft vorige week ontslag genomen na de publicatie van een rapport over de dood van acht kinderen tussen 12 en 17 jaar, als gevolg van een bombardement door het leger in Caquetá in het Amazonegebied.

Eerder had Botero het bombardement nog een ‘onberispelijke operatie’ tegen ‘narcoterroristen’ genoemd. Hij ontkende weet te hebben gehad van de aanwezigheid van kinderen, ondanks herhaalde waarschuwingen door verschillende overheidsinstanties dat narcobendes actief kinderen werven voor hun praktijken. De oppositie beschuldigde Botero ervan dat hij de sfeer van buitengerechtelijke executies uit de tijd van de strijd tegen FARC had doen herleven.

Het vertrek van Botero, de tweede minister die opstapt in iets meer dan een jaar, is een nieuwe tegenslag voor de regering van Iván Duque, wiens regeringspartij Democratisch Centrum al was verzwakt na een nederlaag in de belangrijkste steden van het land bij lokale verkiezingen vorige maand.

(El País, Bogota)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

[

Plaats een reactie

Foto © Policía Nacional de los colombianos – Recortado de la versión de Flickrː Ceremonia de aniversario 127, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=74464896