India bespioneert burgers

TechCrunch / 360  | 28 November 2019 - 20:0028 Nov - 20:00

De regering van India heeft deze week verklaard door de wet ‘gemachtigd’ te zijn om elke vorm van digitale communicatie en informatie op apparaten van burgers te onderscheppen, in te zien of te decoderen, in het belang van de nationale veiligheid of om vriendschappelijke relaties te bestendigen met buitenlandse mogendheden.

Minister van Binnenlandse Zaken G. Kishan Reddy schreef dit in een algemene schriftelijke verklaring aan het parlement, zonder daarmee direct antwoord te geven op de vraag van een parlementslid of de regering had rondgesnuffeld in de communicatie die Indiërs hebben gedeeld of opgeslagen op apps als WhatsApp en Messenger.

De vraag kwam nadat negentien Indiase activisten, journalisten, politici en voorstanders van privacy hadden geklaagd dat hun WhatsApp-communicatie mogelijk is onderschept. Volgens Facebook-bedrijf WhatsApp zijn applicaties van de Israëlische spywarefabrikant NSO gebruikt om malware naar 1400 gebruikers te sturen. Het bedrijf waarschuwde gebruikers wiens accounts waren gecompromitteerd en heeft NSO aangeklaagd.

(TechCrunch, San Francisco)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Couleur / Pixabay