Mexicaanse ambassadeur betrapt op diefstal

MercoPress / 360  | 19 December 2019 - 20:0019 Dec - 20:00

De Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard heeft maandag de onmiddellijke terugkeer van zijn ambassadeur Oscar Valero bevolen. Valero was ambassadeur van Mexico in Argentinië, maar viel in ongenade nadat bewakingscamera’s de diplomaat op heterdaad betrapten op het stelen van een biografie van Giacomo Casanova ter waarde van negen dollar.

Het incident vond plaats op 26 oktober in El Ateneo, een boekhandel in Buenos Aires die beweert de grootste ter wereld te zijn, en werd afgelopen zondag publiek toen de videobeelden werden vrijgegeven.

‘Als blijkt dat de video echt is, wordt Valero onmiddellijk van zijn positie verwijderd. Zero Tolerance voor oneerlijkheid’, schreef Ebrard op Twitter. De 76-jarige Valero moet zich nu verantwoorden voor een ethische commissie. Ondertussen roep de Mexicaanse president Obrador op om de carrièrediplomaat niet te ‘lynchen’, eraan toevoegend dat ‘we allemaal fouten maken’. Volgens ingewijden behoort Valero tot de intieme kring van de president.

(MercoPress, Montevideo)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie