Politicus beschuldigd van cocaïnesmokkel

Der Spiegel / 360  | 25 December 2019 - 20:0025 Dec - 20:00

Het parket van de stad Bremerhaven in het noorden van Duitsland heeft een onderzoek ingesteld naar politicus Marcus Hoffmann van de rechts-populistische AfD. De onderzoekers beschuldigen Hoffmann ervan betrokken te zijn geweest bij de grootschalige smokkel van cocaïne via de containerhaven van Bremerhaven.

Het zou gaan om een partij van 98 kilo cocaïne met een straatwaarde van ongeveer €8 mln. In het kader van het onderzoek zijn meerdere woningen in Bremen, Bremerhaven en aan de Duitse Noordzeekust doorzocht.

Volgens justitie gaat het om twee voorvallen in augustus en oktober 2019 toen Hoffmann bij het havenbedrijf werkte. In diezelfde periode was hij voorzitter van de AfD in Cuxhaven. Volgens Dana Gurth, AfD-voorzitter van de deelstaat Nedersaksen, heeft Hoffmann vier weken geleden ontslag genomen ‘om persoonlijke redenen’. Ze zegt ‘verrast’ te zijn door het ingestelde onderzoek, maar er vooralsnog van uit gaat te gaan dat Hoffmann onschuldig is.

(Der Spiegel, Hamburg)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Foto © Ra Boe / Wikipedia, CC BY-SA 3.0 de, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=19688275