Heroïneverslaving op de Seychellen

BBC / 360  | 16 January 2020 - 20:0016 Jan - 20:00

Jaarlijks reizen zo’n 400.000 toeristen naar de Seychellen in de Indische Oceaan voor een onbezorgde tropische vakantie. Maar onder de vernislaag van witte stranden, koraalriffen en palmbomen schuilt een drugsepidemie. Volgens het Bureau voor Preventie van Drugsmisbruik en Revalidatie (APDAR) zijn tussen de 5000 en 6000 van de 94.000 inwoners verslaafd aan heroïne.

Dat is bijna 10% van de beroepsbevolking en per hoofd van de bevolking is het zelfs het hoogste percentage heroïneverslaafden ter wereld. De heroïne is vooral afkomstig uit Afghanistan en wordt naar een van de 115 eilandjes gesmokkeld, waar de grenzen lastig te controleren zijn.

In plaats van de gebruikers te criminaliseren benadert de regering de drugsverslaving als een behandelbare chronische ziekte en APDAR biedt sinds 2018 ondersteuning met onder meer een methadonprogramma. Dat lijkt succesvol: ‘Momenteel hebben we ruim 2000 mensen in een van onze programma’s en 68% daarvan is nu weer in loondienst’, aldus een woordvoerder.

(BBC, Londen)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie