Indiase regering handelt tegen de wet

Kort nieuws | TechCrunch  | 29 January 2020 - 20:0029 Jan - 20:00

Het Hooggerechtshof van India noemt de afsluiting van het internet in Kasjmir een ongerechtvaardigde vorm van ‘machtsmisbruik’ door de regering van Narendra Modi.

Nadat Modi eerder al de autonome status van het voornamelijk door moslims bewoonde Kasjmir had ingetrokken, liet hij in augustus ook toegang tot het internet afsluiten. De afsluiting, volgens de regering ‘een veiligheidsmaatregel’, is de langdurigste in welke democratie dan ook. Maar ook al handelt de regering in strijd met de regels voor telecommunicatie, de rechterlijke uitspraak heeft nauwelijks iets aan het regeringsbesluit veranderd.

In bijna tien jaar tijd zijn er in India al 381 gedocumenteerde gevallen van internetafsluiting geweest, waarvan maar liefst 319 in de afgelopen drie jaar.
Volgens een studie van de Indian Council for Research on International Economic Relations hebben ze de Indiase economie inmiddels al zo’n $3,04 mrd gekost. Zo verliezen bijvoorbeeld mobiele providers rond de $8 mln per dag als een van de 22 kringen waarin ze opereren wordt afgesloten.

» Lees verder

(TechCrunch, San Francisco)

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

Photo by Blake Barlow on Unsplash