Trump zet strijd tegen Huawei voort

Amerika | Kort nieuws | South China Morning Post  | 28 February 2020 - 15:0028 Feb - 15:00

Donald Trump wil regelgeving wijzigen zodat het mogelijk wordt om de levering van chips, zoals die van de Taiwanese wereldleider TSMC, aan Huawei te kunnen blokkeren.

De maatregel zou een slag zijn voor ’s werelds tweede smartphonefabrikant en eveneens voor TSMC, een belangrijke producent van chips voor Huawei, Apple en Qualcomm.

Volgens het ontwerpvoorstel zou de Amerikaanse overheid buitenlandse bedrijven die Amerikaanse apparatuur voor het maken van chips gebruiken, willen dwingen om uitsluitend met Amerikaanse toestemming aan Huawei te mogen leveren. Het zou een belangrijke uitbreiding van Amerikaanse exportcontrole betekenen en het is de vraag of bondgenoten van de VS daarmee akkoord zullen gaan.

Huawei staat centraal in de strijd om wereldwijde technologische dominantie tussen de VS en China. Amerika probeert bondgenoten ervan te overtuigen geen producten van Huawei te gebruiken voor bijvoorbeeld 5G-netwerken, aangezien dat China zou kunnen helpen bij spionage. Huawei ontkent stelselmatig met de Chinese overheid samen te werken.

(South China Morning Post, Hongkong)

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie