Cyberoorlog Australië en China

Kort wereldnieuws | Australian Financial Review  |  6 July 2020 - 09:00 6 Jul - 09:00

Australië zet nog eens 500 cyberspionnen in om gevoelige netwerken en data te beschermen tegen een onophoudelijke golf van cyberaanvallen, waar China achter zou zitten.

Twee weken geleden maakte de Australische premier Scott Morrison bekend dat een spervuur aan hacks, aangestuurd door China, is gericht op onder meer overheidsinstanties, bedrijven, kritieke infrastructuur, gezondheidsinstellingen en andere maatschappelijke organisaties. ‘Topprioriteit van de federale regering is het beschermen van de economie, de nationale veiligheid en onze soevereiniteit. Die worden ondermijnd door schadelijke cyberactiviteiten’, aldus Morrison.

Het budget voor bestrijding van cybercrime wordt verhoogd met A$1,35 mrd, zo’n €825,50 mln. Het leeuwendeel daarvan, A$ 470 mln, gaat naar 500 nieuwe banen bij het Australian Signals Directorate, de hoogste instantie die verantwoordelijk is voor het tegengaan van cyberaanvallen. De ASD telt nu 1800 medewerkers. ASD krijgt ook nog eens A$278 mln voor het aanpakken van cybercriminaliteit op zee; voor het uitbreiden van manieren om inlichtingen te vergaren en om aanvallen beter te kunnen pareren.

» Lees het originele bericht
» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie