AfD-politicus onder vuur

Kort wereldnieuws | Der Spiegel  |  8 July 2020 - 09:00 8 Jul - 09:00

Ulrich Oehme, Duits Bondsdaglid voor de rechts-populistische AfD, verklaarde aan de Raad van Europa dat hij in maart 2018 vier dagen als ‘internationale verkiezingswaarnemer’ in de door Rusland bezette Krim verbleef.

Daar was hij getuige van de verkiezing van Vladimir Poetin tot president van Rusland. Zijn oordeel over de gang van zaken was zeer positief: de AfD-politicus zei ‘aangenaam verrast’ te zijn door de ‘goed georganiseerde’ verkiezingen. Daarmee stond hij lijnrecht tegenover andere waarnemers die menen dat de verkiezingen in strijd waren met het internationaal recht en er sprake was van onregelmatigheden.

Oehme, die herhaaldelijk opriep tot opheffing van alle sancties tegen Rusland en die, na zijn terugkeer uit de Krim, vurig pleitte voor hernieuwde toegang van Rusland tot de Raad van Europa, ligt nu in Duitsland onder vuur. Uit onderzoek van Der Spiegel en het ARD-programma Kontraste blijkt namelijk dat zijn uitstapje werd gesponsord door het Russische parlement.

» Lees het originele bericht
» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie