Topambtenaar Libanon stapt op

Kort wereldnieuws | Al Jazeera  |  9 July 2020 - 09:00 9 Jul - 09:00

Alain Bifani, sinds lange tijd directeur van het Libanese ministerie van Financiën en een van ’s lands belangrijkste financiële experts, geeft er de brui aan.

Hij spreekt van ‘krachten van duisternis en onrechtvaardigheid’ die duurzaam herstel verhinderen van de langdurige financiële crisis in Libanon, waardoor een armoedeval voor miljoenen Libanezen dreigt. ‘Er is nog maar weinig tijd over. Ik treed af omdat ik weiger deelgenoot of getuige te zijn van wat er nu gebeurt’, aldus Bifani deze week tijdens een persconferentie. Als de huidige trend doorzet, ‘zullen vijf miljoen Libanezen talloze jaren worden teruggezet’ en zal Libanon wegzinken in een ‘draaikolk van werkloosheid en armoede’.

Bifani was de belangrijkste architect van een reddingsplan dat de basis vormt voor onderhandelingen met het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Libanon wil ongeveer 10 miljard dollar van het IMF om de enorme financiële crisis aan te pakken die zijn oorsprong heeft in decennia van corruptie en wanbeheer.

» Lees het originele bericht
» Geen tijd om wekelijks 943 bronnen wereldwijd bij te houden? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het beste in uw inbox.

Plaats een reactie