My Little Pony-fans zien naziprobleem onder ogen

Wereldwijd | Beschouwing | The Atlantic  | 31 July 2020 - 11:0031 Jul - 11:00

Vanuit vermeende eerbied voor de principes van vrije meningsuiting en openheid op internet, is de aanwezigheid van zelfbenoemde nazi’s binnen een fanclub gericht op harmonieuze stripfiguren een stilletjes aanvaard feit geworden. Maar nu komt het tot een harde confrontatie.

My Little Pony-fans hebben al heel lang een nazi-probleem.

Hoe vaak je het ook zegt, het blijft vreemd klinken. My Little Pony: Friendship Is Magic is een tekenfilmserie over vriendschap, compassie en een groep magische paarden met namen als Twilight Sparkle en Fluttershy die in een fantasierijk wonen met de naam Equestria. De serie is bedoeld voor kinderen. Toch is er ook een buitengewoon toegewijde groep volwassen fans, die voornamelijk bestaat uit mannen, of ‘bronies’, zoals ze al bijna een decennium worden genoemd. De meeste van deze mannen zijn wit. Sommige van hen zijn uitgesproken witte suprematisten.

Veel meer niche dan de brony subcultuur wordt het niet. Deze ontstond begin 2010 op internetforums, in een tijdperk waarin sociale media vooral was ingedeeld op hyperspecifieke interesses. Maar bronies trekken ook daarbuiten de aandacht. Ze houden drukbezochte fanbijeenkomsten en er werden verschillende documentaires over ze gemaakt. Veel volwassen fans van de show genieten oprecht van My Little Pony en het gezonde escapisme dat de serie biedt. Anderen genieten van de ironie van hun fandom. Zij vinden het interessant en provocerend om als ​​volwassene te zijn geobsedeerd door tekenfilmpaarden.

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie