Gegevens kiezers Michigan gehackt

Kort wereldnieuws | Meduza  |  8 September 2020 - 13:00 8 Sep - 13:00

Volgens de Russische krant Kommersant hebben Russische hackers persoonlijke gegevens van bijna alle kiezers in de Amerikaanse staat Michigan buitgemaakt. Het betreft 7,6 miljoen van de 7,8 miljoen kiezers.

Ook is persoonlijke informatie gelekt van een miljoen kiezers in andere staten. De gegevens werden gepost op een Darknet-forum, zijn actueel vanaf maart 2020 en zijn authentiek volgens beveiligingsbedrijf InfoWatch. Het gaat om naam, geboortedatum, geslacht, registratiedatum, thuisadres, postcode, e-mailadres, identificatienummer en nummer van het stembureau.

Volgens Kommersant werden de gegevens gratis vrijgegeven, maar vragen forumleden geld van het Amerikaanse ‘Rewards for Justice’-programma door de informatie te melden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een forumlid zegt $4000 te hebben gekregen voor een link naar een database met gegevens van kiezers in Connecticut.

Washington heeft $10 mln gereserveerd ‘voor informatie die leidt tot identificatie of locatie van personen die met of voor een buitenlandse regering werken met als doel de Amerikaanse verkiezingen te verstoren door middel van illegale cyberactiviteiten’.

Meduza | Riga

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie