Tencent start lobby-offensief

Kort wereldnieuws | South China Morning Post  | 23 September 2020 - 13:0023 Sep - 13:00

Tencent, het Chinese technologiebedrijf dat eigenaar is van WeChat, de Chinese variant van Twitter, is wezen vissen in de vijver van draaideur-politici en -lobbyisten dicht bij het Amerikaanse Congres en heeft zo verschillende lobbyisten weten in te huren als potentieel wapen tegen Donald Trump.

De Amerikaanse president dreigt het bedrijf met een ban en de bedoeling is dat de voormalige congresmedewerkers de belangen van Tencent op Capitol Hill gaan behartigen.

De belangrijkste vangst is wellicht de voormalige afgevaardigde Ed Royce. Royce, een Republikein uit Californië, was tijdens zijn 16-jarige Amerikaanse dienstverband onder meer voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden en opsteller van talrijke wetsvoorstellen die gericht waren tegen China. Hij diende in 2017 een sanctiewet in, die onder meer is gebruikt om leden van het Chinese leger te straffen. Ook wetgeving om de verdediging en internationale status van Taiwan te versterken, is van zijn hand.

South China Morning Post | Hongkong

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie