Argentijnse families bezetten uit nood onbebouwd land

Argentinië | Amerika's | Página/12  |  5 October 2020 - 09:00 5 Oct - 09:00

Gedreven door woningnood bezetten 2500 gezinnen braakliggende stukken land ten zuiden van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Het leidt tot een tweedeling in de politiek: ontruimen, of juist de onderliggende problemen aanpakken?

In tenten en in hutjes van plaatwerk en nylon, blootgesteld aan bittere kou en aan een virus dat in en om Buenos Aires almaar slachtoffers maakt, overleven op een braakliggend terrein in het plaatsje Guernica meer dan 2500 gezinnen die geen kant meer op kunnen. Anderhalve maand geleden besloten deze gezinnen, gedreven door de woningnood, een 100 hectare groot stuk onbebouwd land in de gemeente Partido de Presidente Perón, ten zuiden van Buenos Aires, te bezetten om er een wijk te bouwen waar ze konden wonen.

De landbezettingen in de deelstaat worden talrijker, naarmate de sociale en economische crisis als gevolg van de pandemie toeneemt. En daarmee vindt ook een tweedeling in de politiek plaats, met aan de ene kant politici die pleiten voor ontruiming en aan de andere kant politici die primair de onderliggende sociale problemen willen aanpakken.

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie