Morales wil weer naar Bolivia

Kort wereldnieuws | MercoPress  | 29 October 2020 - 13:0029 Oct - 13:00

Na de verpletterende verkiezingsoverwinning van zijn linkse erfgenaam Luis Arce, liet de verbannen Boliviaanse ex-president Evo Morales deze week weten terug te willen keren naar Bolivia. ‘Vroeg of laat gaan we terug naar Bolivia, daar is geen discussie over’, aldus Morales in Buenos Aires.

Arce, die minister van Economische Zaken was onder Morales, noemde de overwinning een ‘terugkeer naar de democratie’ voor het verdeelde Zuid-Amerikaanse land. ‘We hebben de democratie hersteld en we zullen stabiliteit en sociale vrede herwinnen’.

Alle ogen zijn nu gericht op Morales, wiens autoritaire bewind van 2006 tot 2019 slecht viel bij Bolivianen die niet waren aangesloten bij zijn grotendeels inheemse Beweging voor het Socialisme (MAS). Wegens fraude werd zijn verkiezingsoverwinning in 2019 nietig verklaard. Tijdens hevige protesten die op de commotie volgden vielen 36 doden en honderden gewonden. Toen Morales daarop de steun verloor van het leger, nam hij via Mexico de benen naar Argentinië.

MercoPress | Montevideo

» Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang onze selectie in uw inbox.

Plaats een reactie