Uniforme waanzin

Kenia | Afrika | Daily Nation  |  9 November 2020 - 09:00 9 Nov - 09:00

De Keniaanse overheid heeft een nieuw politie-uniform geïntroduceerd, van een lokaal geproduceerde blauwe stof. Agenten in het oude kaki uniform worden naar huis gestuurd, maar de nieuwe pakken zijn niet op voorraad en de dure stof is haast nergens te krijgen.

Vandaag moet ik het politie-uniform ophalen dat ik me eerder deze week heb laten aanmeten bij een armoedige kleermakerszaak in de sloppenwijk Huruma in de Eastlands van Nairobi. Ik probeer me alle achterafstraatjes voor de geest te halen, het open riool, de geulen en de plassen waar ik dinsdag overheen ben gesprongen om mijn maten te laten nemen door een louche tailleur. Ik ben moed aan het verzamelen voor een nieuwe rit over Juja Road.

Mijn opdracht vloeit voort uit een interne memo van de lokale politie, gedateerd vrijdag 11 september, waarin politiecommandant Rashid Yakub meldt dat alle dienstdoende agenten alleen nog het nieuwe helblauwe uniform mogen dragen dat in 2018 werd geïntroduceerd.

Toen agenten in het oude uniform daadwerkelijk naar huis werden gestuurd, sloeg de paniek toe. De dienders, die al sinds 2018 wachten op het nieuwe tenue, kregen te horen dat er disciplinaire maatregelen zouden volgen als ze niet in het nieuwe uniform zouden aantreden, ook al was dat nooit uitgereikt.

Activeer uw gastaccount en lees direct verder

Of maak gebruik van onze tijdelijke aanbieding.

Plaats een reactie