Videocolleges doen het beter dan echte docenten

Wired Campus  | 28 oktober 2012 - 09:1328 okt - 09:13

Vantevoren een instructie op video bekijken brengt studenten verder. Flipping the classroom wordt een trend op Amerikaanse universiteiten.

Aan San Jose State University halen studenten betere resultaten als ze vantevoren een videocollege bekijken en de tijd in de les besteden aan discussies over de te leren stof. Flipping the classroom of flipped classroom wordt de methode genoemd waarbij studenten eerst een instructievideo bekijken en de docent in de les dieper op de stof ingaat.

Het college Engineering Electronics and Circuits aan San Jose State University werd gevreesd en gehaat. Veel studenten (40 procent) haalden een onvoldoende. Na overleg met het Massachusetts Institute of Technology (MIT), een van de voorlopers op het gebied van digitaal onderwijs, heeft San Jose State University een proef doorgevoerd met drie klassen die Engineering Electronics and Circuits volgen. De klas die vantevoren videocolleges, geleverd door MIT, bekijkt scoort tot nu toe beter op tentamens dan de twee groepen die het college in de oude opzet volgen.

Ook op andere Amerikaanse universiteiten wordt geëxperimenteerd met ‘flipped classrooms’. Ook op de medische faculteit van Stanford University bekijken studenten vantevoren korte video’s en werken ze tijdens de colleges aan case studies. Door de onderwijsmethode te ‘flippen’ worden studenten gedwongen om tijdens de colleges actiever te zijn.

(Foto van Justin Lowery)

Plaats een reactie