Anonieme vermoorde kinderen krijgen geen aandacht van de media

Discovery News  | 30 December 2012 - 06:3530 Dec - 06:35

Wekelijks worden 27 Amerikaanse kinderen vermoord door hun eigen ouders.

De afgelopen 10 jaar zijn 20.000 Amerikaanse kinderen vermoord door hun eigen ouders of andere familieleden. Discovery News vraagt aandacht voor het probleem van kindermishandeling in de Verenigde Staten. De 20 vermoorde kinderen in Newtown zijn de aanleiding voor een artikel over de anonieme dood van 20.000 kinderen.

De slachtoffers van kindermishandeling met dodelijke afloop halen soms de lokale pers, maar zelden de landelijke. Aandacht voor de omvang van het probleem (wekelijks worden 27 Amerikaanse kinderen binnen het eigen gezin vermoord) is er ook niet.

Volgens Unicef komt dodelijke kindermishandeling in de VS meer voor dan in andere geïndustrialiseerde landen. Jaarlijks sterven 2,4 Amerikaanse kinderen per 100.000 aan de gevolgen van geweld en verwaarlozing. In Japan is het 1 kind per 100.000 en in Groot-Brittannië 0,9.

Ook in Groot-Brittannië is kindermishandeling en kindermoord een groot probleem. De overheid wil dat ziekenhuizen een database maken met de gegevens van gewonde kinderen die op de eerste hulp-afdelingen van ziekenhuizen behandeld worden. Via het Child Protection Information System moeten artsen ook toegang krijgen tot gegevens over eerdere (vermoedens van) mishandelingen. De Britse overheid hoopt dat het verzamelen en analyseren van gegevens kan leiden tot minder gevallen van kindermishandeling met fatale afloop.

(Foto van Bruce Tuten)

Plaats een reactie