New York Times schrijft over Nederlandse iPad-scholen

The New York Times  | 11 juni 2013 - 13:2011 jun - 13:20

Digitale vernieuwing binnen het Nederlandse onderwijs haalt Amerikaanse kwaliteitskrant.

De Nederlandse Steve Jobs-scholen, waar leerlingen gebruik maken van iPads, hebben de New York Times gehaald. De Nederlandse journalist Peter Teffer ging op bezoek bij een basisschool in Egmond-Binnen in Noord-Holland en schreef een reportage voor de Amerikaanse kwaliteitskrant over vernieuwing binnen het Nederlandse onderwijs.

Teffer geeft een kort overzicht van het gebruik van tablets binnen het onderwijs in de Verenigde Staten en daarbuiten. De Nederlandse freelance journalist merkt ook op dat over het nut en de leeropbrengsten van de iPad binnen het onderwijs nog niets bekend is omdat het apparaat nog maar drie jaar bestaat.

Overigens gelden de Onderwijs voor een Nieuwe Tijd-scholen (O4NT), zoals de Steve Jobs-scholen officieel heten, niet alleen als vernieuwend vanwege het iPad-onderwijs maar ook vanwege de uitgebreide openingstijden. Het is de bedoeling dat alle scholen straks gedurende 50 weken per jaar van 7.30 uur tot 18.30 uur open zijn zodat de ouders lekker kunnen doorwerken.

(Ipads op school. Foto van Lexie Flickinger)

Lees ook:
Californië wil online onderwijs erkennen

Onderwijskloof tussen Azië en Europa wordt groter

Plaats een reactie