Woelab uit Togo maakt 3D-printers uit afval die artsen kunnen gebruiken voor medische toepassingen | video

My Africa Is  | 30 April 2014 - 09:0530 Apr - 09:05

De leden van het Woelab in Lomé, de hoofdstad van Togo, verzamelen onderdelen van afgedankte computers, smartphones en tablets en maken daarmee 3D-printers.

3D-printers zorgen voor snelle doorbraken in de medische wereld. Ze bestaan nog niet lang, maar ze worden al gebruikt om bijvoorbeeld organen en schedels te maken. In Zuid-Soedan worden 3D-printers gebruikt om protheses te maken voor kinderen die door landmijnen armen en benen hebben verloren. Er worden ook jongeren opgeleid die zelf 3D-printers maken en onderhouden. In Togo maakt een groep architecten en ontwerpers zelf 3D-printers uit elektronisch afval. Veel Afrikaanse landen krijgen tonnen ewaste uit westerse landen. De leden van het Woelab in Lomé, de hoofdstad van Togo, verzamelen onderdelen van afgedankte computers, smartphones en tablets en maken daarmee 3D-printers. Low high-tech, noemen ze deze manier van werken in onderstaande video.

De leden van Woelab delen hun kennis met artsen zodat zij 3D-printers kunnen inzetten voor medische toepassingen. Ze organiseren workshops en congressen over de mogelijkheden van 3D-printing.

Lees ook:
3D-printer maakt ledematen voor verminkte kinderen in Zuid-Soedan

Plaats een reactie