Manhattan tegen het water beschermen kost minstens 11 miljard dollar

Ars Technica  |  3 May 2014 - 09:45 3 May - 09:45

Wetenschappers van de Vrije Universiteit en Massachusetts Institute of Technology rekenen Massachusetts Institute of Technology en bieden verschillende oplossingen om kuststeden zoals New York te beschermen tegen het water.

In de Verenigde Staten hebben overstromingen de afgelopen jaren voor duizenden doden tientallen miljarden dollars aan schade gezorgd. Waterwerken zoals het Nederlandse Deltaplan zijn in de Verenigde Staten onbekend. New York City wil liever niet nog eens hulpeloos tegenover een orkaan staan. Hurricane Sandy zorgde in 2012 voor bijna 270 doden en 68 miljard dollar schade.

Het is mogelijk om Manhattan overstromingsbestendig te maken. Dat kost minstens 11,6 miljard dollar, rekenden wetenschappers van onder meer de Vrije Universiteit, Massachusetts Institute of Technology en Princeton University uit. Hun onderzoek ‘Evaluating Flood Resilience Strategies for Coastal Megacities’ werd afgelopen week in Science gepubliceerd.

De wetenschappers hebben 500 overstromingssimulaties doorgerekend. De duurste oplossing om Manhattan, of een andere stad aan de kust, tegen een overstroming te beschermen kost 24 miljard dollar.

(New York City na orkaan Sandy. Foto van Adam Lerner)

Lees ook:
Nederlandse lessen om Amerikaanse watersnoodramp te voorkomen

Nederlander Johann van den Noort wint prijs van Wall Street Journal voor waterkering

Plaats een reactie