Lego lanceert set met vrouwelijke wetenschappers

Quartz  |  7 augustus 2014 - 08:55 7 aug - 08:55

Het Deense speelgoedbedrijf maakt eindelijk een niet-stereotiepe set waarin vrouwen de hoofdrol spelen. Die hoofdrol bestaat niet uit winkelen en naar het strand gaan, maar uit wetenschap bedrijven.

Lego heeft een set op de markt gebracht die bestaat uit een onderzoekslaboratorium met vrouwelijke wetenschappers. Kinderen kunnen spelen met een paleontologe (inclusief dinosaurusskelet, sterrenkundige en scheikundige. Volgens het Amerikaanse webmagazine Quartz kan het Deense speelgoedbedrijf met dergelijke niet-stereotiepe sets de beroepskeuze van meisjes beïnvloeden.

NPR schrijft over de brief die de 7-jarige Charlotte Benjamin in janauri aan Lego schreef. Charlotte houdt erg van Lego, maar alle vrouwelijke poppetjes vindt ze saai. In de speelgoedwinkel heeft ze gezien dat alle mannelijke poppetjes een beroep hebben, mensenlevens redden, zwemmen met haaien en andere avonturen beleven, terwijl de vrouwelijke karakters niet veel meer doen dan zitten, naar het strand gaan en winkelen. Ze vraagt aan Lego of het bedrijf ook sets wil maken met actieve vrouwen. De brief werd 3.327 keer geretweet en 4.231 keer op Facebook gedeeld.


Plaats een reactie