Klimaatscepticus liet zich betalen door oliebedrijven

The New York Times  | 23 February 2015 - 09:4523 Feb - 09:45

Volgens The New York Times schreef dr. Wei-Hock Soon van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics op bestelling van bedrijven uit de fossiele industrie artikelen die het effect van milieuvervuiling op de opwarming van de aarde ontkennen.

Dr. Wei-Hock Soon van het Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics gelooft dat de zon verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Hij gelooft niet dat de vervuilende mens en industrie zorgen voor een verandering van het klimaat. De scepticus is een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s, op conferenties en op hoorzittingen voor het Amerikaanse Congres.

De vraag is of Wei-Hock Soon een onafhankelijke wetenschapper is. Onlangs is uitgekomen dat hij 1,2 miljoen dollar heeft gekregen van bedrijven in de fossiele industrie. Wetenschappers zijn verplicht bekend te maken waar hun geld vandaan komt. Wei-Hock Soon heeft bij de wetenschappelijke tijdschriften waarin hij heeft gepubliceerd over het effect van de zon op de opwarming van de aarde niet gemeld dat hij betaald werd door oliebedrijven. Volgens The New York Times schreef Wei-Hock Soon op bestelling van bedrijven uit de fossiele industrie artikelen die het effect van milieuvervuiling op de opwarming van de aarde ontkennen.

(Foto van Evan Leeson)

Plaats een reactie