Publicatie van paleo kookboek voor baby's tegengehouden uit angst voor sterfgevallen

The Sydney Morning Herald  | 13 March 2015 - 10:3013 Mar - 10:30

Public Health Association of Australia vreest voor dode baby’s als ouders de gerechten uit Bubba Yum Yum: The Paleo Way voor hun kinderen gaan bereiden.

Een kookboek voor baby’s volgens de paleo dieetleer (geen zuivel, geen peulvruchten geen rijst, geen brood, geen bewerkt voedsel) van de Australische tv-kok Pete Evans wordt niet gepubliceerd omdat de recepten zeer ongezond zouden zijn. In Australië is grote ophef over het boek ontstaan.

In Bubba Yum Yum: The Paleo Way staat een gerecht van kippenlever en bottenbouillon dat (moeder)melk moet vervangen. Volgens deskundigen bevat het veel te hoge concentraties vitamine A en kunnen baby’s niet zonder melkproducten. “De mogelijkheid dat er baby’s sterven als dit boek wordt gepubliceerd is volgens mij zeer reëel”, zei Heather Yeatman, voorzitter van de Public Health Association of Australia, in The Australian Women’s Weekly. Ook de recepten met rauwe eieren en toegevoegd zout worden ongeschikt geacht voor baby’s en jonge kinderen.

De Public Health Association of Australia en enkele andere gezondheidsorganisaties hebben contact opgenomen met uitgever Pan MacMillan van het kookboek van Pete Evans dat vandaag zou verschijnen. Vanwege de kritiek van de gezondheidsdeskundigen is de publicatie uitgesteld.

(Foto van Daniel James)

Plaats een reactie