De volière met de meeste vogelsoorten ter wereld

Atlas Obscura  |  6 October 2017 - 07:00 6 Oct - 07:00

In Mysore, in zuidelijk India, bevindt zich Shuka Vana. Volgens het Guiness Book of Records bevat deze enorme volière de meeste vogelsoorten ter wereld: 468 om precies te zijn.

De enorme kooi van Shuka Vana beslaat zo’n 4000 vierkante meter, is 50 meter hoog en staat ook wel bekend als het Papegaaien Park. Meer dan tweeduizend vogels, voornamelijk papegaaisoorten, krijsen, krassen en schreeuwen er onophoudelijk. Shuka Vana werd opgericht in 2012 door Sri Ganapathy Sachchidananda Swamiji, de spirituele leider van een nabijgelegen ashram.

Het verhaal gaat dat Sachchidananda Swamiji in 2011 op weg naar Zuid-Amerika was om een grote bijeenkomst te leiden waar de Ramayana, een heilige Hindoe-tekst, massaal ten gehore zou worden gebracht. Voor de kust van Venezuela sloeg zijn boot om en tijdens zijn redding cirkelde een zwerm witte vogels boven zijn hoofd.

Later, terug in India, kreeg hij van een van zijn volgelingen 25 papegaaien, waarvan een aantal er slecht aan toe was. Sachchidananda Swamiji verzorgde de vogels met succes en dit leidde ertoe dat hij steeds meer zieke vogels uit heel India ter verzorging kreeg aangeboden. Veel van die vogels waren ooit als huisdier gekocht en vervolgens gedumpt.

Inmiddels telt Shuka Vana dus ruim tweeduizend vogels van 468 verschillende soorten, die worden verzorgd en geobserveerd door een dierenarts, een gedragsdeskundige en circa vijfentwintig vrijwilligers. Het centrum heeft een ziekenhuis, voorzien van een DNA-laboratorium, röntgenapparatuur, operatiezaal en quarantaineverblijf voor nieuw aangekomen vogels.

Vogels die genezen zijn worden geïntroduceerd bij gezonde groepen, waarbij zorgvuldig rekening wordt gehouden met het karakter om een optimale harmonie in de groep te garanderen.

Plaats een reactie

Atlas Obscura)&mc_cid=5cf9fad9d3&mc_eid=92bb225275