Het belang van LOL | video

The Atlantic  | 17 September 2018 - 07:3017 Sep - 07:30

Door de manier waarop we ons online uitdrukken is onze communicatie beter en gevarieerder geworden, aldus deze Amerikaanse hoogleraar taalkunde.

‘Tegenwoordig is onze communicatie vloeiender, gevarieerder, subtieler en veel beter’ dan voorheen, vindt John McWhorter, hoogleraar taalkunde aan de Columbia University. Een belangrijke reden voor deze vooruitgang in de communicatie is volgens McWorther de komst van sms en meer specifiek, het inmiddels ingeburgerde gebruik van een afkorting als ‘LOL’ (Laughing Out Loud).

In deze video legt McWorther uit hoe LOL gebruikelijk werd en meer is gaan betekenen dan louter hard lachen om iets. Het gebruik van de afkorting geeft op een subtiele manier genoegen en instemming aan. Volgens McWorther is het gebruik van deze en andere afkortingen een teken dat we een nieuw tijdperk van informele, genuanceerde communicatie zijn binnengetreden.

Voorheen werden we in onze manier van uitdrukken beperkt door allerlei regels van de taal die we niet makkelijk durfden te breken en was onze wijze van uitdrukken formeler en minder comfortabel. Dat is veranderd. We kunnen nu veel comfortabeler schrijven en communiceren, aldus McWorther.

Plaats een reactie