Zwangere vrouwen niet te kloppen duursporters

La Tribune Sherbrooke / 360  | 20 June 2019 - 20:0020 Jun - 20:00

De grenzen in de duursporten mogen dan nog altijd worden verlegd door atleten van hoog niveau, maar het werkelijk absolute record staat op naam van een onverwachte categorie: zwangere vrouwen.

Volgens onderzoekers van Duke University (Durham, VS) ligt het energieverbruik van zwangeren maar nauwelijks onder het hoogste niveau dat de mens gedurende langere tijd kan opbrengen.

Naast de zwangere vrouwen die aan het onderzoek deelnamen, fungeerden als controlegroep zes atletes die hadden deelgenomen aan de Race Across the USA 2015, die bestond uit het lopen van een marathon per dag, zes dagen per week, gedurende 14 tot 20 weken. Bij beide groepen werd vooral het basismetabolisme bestudeerd, dat wil zeggen de energie die het organisme dagelijks verbruikt voor basisfuncties als het doen kloppen van het hart, de werken van de longen, het functioneren van de hersenen en dergelijke.

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie