De gevaren van klimaatverandering

Politico / 360  | 14 September 2019 - 20:0014 Sep - 20:00

De Amerikaanse Sherri Goodman leidt studies naar de gevolgen van klimaatverandering voor de Amerikaanse nationale veiligheid en ze waarschuwt voor nieuwe gevaren zoals ‘terrorisme, gewelddadig extremisme en een grotere machtsstrijd tussen China en Rusland’.

Smeltend poolijs verschaft Rusland toegang tot olie- en gasvelden die nu nog ontoegankelijk zijn, en biedt tevens de mogelijkheid om op nieuw bevaarbare wateren raketten te stationeren, gericht op Amerika. China ziet een nieuwe ‘Noordelijke Zijderoute’ van Shanghai naar Hamburg en Reykjavik opdoemen, die transportroutes van Azië naar Europa significant verkort. Elders drijft droogte boeren en herders van hun land, waardoor nieuwe rekruten voor extremistische groepen in Afrika en het Midden-Oosten ontstaan.

(Politico, Arlington)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Maureen Meeng

Plaats een reactie

Foto door Jens Johnsson / Unsplash