IJsblokken voor de Noordpool

Dezeen / 360  | 21 September 2019 - 20:0021 Sep - 20:00

Een team onder leiding van de Indonesische ontwerper Faris Rajak Kotahatuhaha, werkt aan een project om zeewater in het Noordpoolgebied te ontzilten en opnieuw te bevriezen, in een poging het smelten van de ijskappen tot staan te brengen. De ontwerper vergelijkt zijn project met herbebossingsprojecten in subtropische gebieden.

Het team van Kotahatuhaha heeft een prototype ontworpen van een soort duikboot, waarmee delen van het water in het Noordpoolgebied kunnen worden bevroren in zeshoekige ijsblokken, die samengevoegd vervolgens nieuwe, grotere ijsschotsen kunnen vormen. Het team won onlangs een prijs in een wedstrijd voor geo-engineering projecten, maar wetenschappers zijn sceptisch over de haalbaarheid.

(DeZeen, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Uit de grote hoeveelheid internationale artikelen die wij dagelijks tot ons nemen, selecteren we niet alleen voor 360 Magazine. Zo verscheen dit artikel eerder in De Wereld Deze Week in het FD. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda, [email protected]

Plaats een reactie