Een telefoon met kunsthuid

New Scientist / 360  | 29 October 2019 - 20:0029 Oct - 20:00

Marc Teyssier van Telecom Paris in Frankrijk heeft een artificiële huid voor interactieve apparaten ontwikkeld die op aanraking reageert. De kunsthuid bestaat uit een laag van rekbaar koperdraad die is ingeklemd tussen twee lagen siliconen.

Door druk op de kunsthuid verandert de elektrische lading van het systeem, en zo kunnen verschillende manieren van aanraking worden geregistreerd, zoals glijden, knijpen, uitrekken en draaien. Hiermee kan emotionele communicatie worden nagebootst. Zo wordt plotselinge harde druk op de huid geassocieerd met woede, tikken als een manier om aandacht te vragen en aaien met kalmte en comfort.

Het team van Teyssier heeft twee prototypes ontwikkeld: een met een griezelig realistische textuur die lijkt op de menselijke huid en een ander met een meer gelijkmatig oppervlak. De volgende stap is om de huid realistischer te maken, inclusief ingeplant haar en temperatuurfuncties. Demonstratiemodellen van een telefoonhoesje, een touchpad en een smartwatch worden deze week gepresenteerd op een symposium over interfacesoftware en technologie in New Orleans.

(New Scientist, Londen)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie

© Marc Teyssier