Australiërs eten onbekende vis

Physics-Astronomy.org / 360  | 12 November 2019 - 20:0012 Nov - 20:00

Australiërs blijken al langere tijd een vissoort te eten die bij wetenschappers onbekend was. De nieuw ontdekte soort is een soort zeebaars en is Epinephelus fuscomarginatus gedoopt.

In 2000 toonde een visser foto’s van de vis aan Jeff Johnson, ichtyoloog van het Queensland Museum, maar opmerkelijk genoeg lukte het Johnson niet om fysieke exemplaren in handen te krijgen omdat de vis op markten steeds was uitverkocht voor consumptie. Pas in 2017 bemachtigde hij er een op een vismarkt in Brisbane en uit onder meer DNA-onderzoek blijkt nu dat het om een nieuwe soort gaat. De vis is vrij onopvallend en deelt overeenkomsten met andere baarzen van het geslacht Epinephelus. Wat Johnson opviel waren ontbrekende markeringen op het lichaam en donkere randen rond sommige vinnen; fuscomarginatus betekent dan ook ‘donkere randen’ in het Latijn. De Epinephelus fuscomarginatus leeft op een diepte van zo’n 200 meter in het Groot Barrièrerif. ‘Ik heb me laten vertellen dat ze goed smaken,’ aldus Johnson.

(Physics-Astronomy.org)

» Abonneer u op onze Kort Nieuws-brief: wekelijks korte berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie