Mysterieuze vogelsterfte in Catalonië

Spanje | Kort nieuws | El País  | 23 February 2020 - 15:0023 Feb - 15:00

De autoriteiten in Catalonië zijn een onderzoek begonnen naar de dood van tientallen spreeuwen in de buurt van een chemische fabriek in het noordoosten van Spanje.

De dode spreeuwen werden afgelopen zondag ontdekt, verspreid liggend over de snelweg die Tarragona verbindt met de gemeente Salou. Vlak bij het chemische bedrijf IQOXE, waar een explosie in januari drie mensen doodde en zeven anderen verwondde, werden bijna 100 dode vogels aangetroffen binnen een straal van 10 meter. De oorzaak van die explosie is nog niet vastgesteld, maar de autoriteiten sluiten uit dat daarbij giftige dampen zijn vrijgekomen die de spreeuwen mogelijk fataal werden.

Momenteel wordt een soortgelijk incident onderzocht dat plaatsvond in de stad Badalona, ongeveer 100 kilometer van Tarragona. Maandag bevestigden het stadsbestuur van Badalona dat 200 dode duiven werden aangetroffen op verschillende plekken in de stad. Gemeentewerkers verzamelden de kadavers, evenals de resten van hun voer voor analyse.

(El País, Madrid)

» Lees verder

» Abonneer u op onze nieuwsbrief: wekelijks berichten uit de buitenlandse pers in uw inbox.

» Dit nieuwsbericht verscheen eerder in het Het Financieele Dagblad in de rubriek De Wereld Deze Week, samengesteld door 360. Bent u ook geïnteresseerd in internationaal nieuws voor uw site, tijdschrift, krant of organisatie? Neem dan contact op met ons Hoofd 360 Content: Laura Weeda

Plaats een reactie