‘Er zal altijd een oerwildernis in u schuilen’

Free Will Astrology | Californië | 4 maart 2021

Uw voorspellingen van 4 tot 11 maart. Uw huiswerk van de week vindt u onderaan dit bericht.

RAM (21 maart – 19 april): Eind april 1969 organiseerde Cambridgeshire in het Verenigd Koninkrijk het allereerste Thriplow Daffodil-weekend: een bloemententoonstelling met tachtig soorten narcissen. In de tussenliggende jaren is door klimaatverandering de gemiddelde temperatuur met 1,62 graden Celsius gestegen. De bloemen bloeien dus elk jaar weer wat eerder, waardoor het festival steeds wordt vervroegd. 

De laatste pre-coronashow, in 2019, was op 23 en 24 maart, een maand eerder dan in het begin. 

Laten we dit gebruiken als metafoor voor de veranderende omstandigheden in uw wereld. Ik nodig u uit om te inventariseren hoe uw omgeving is veranderd en wat u zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat u zich aanpast aan de nieuwe omstandigheden.


STIER (20 april – 20 mei): Auteur Leo Buscaglia vertelde ons dat onder de oude Egyptenaren twee specifieke vragen centraal stonden bij het beoordelen of een mensenleven goed geleefd was. Namelijk: ‘Bracht je vreugde?’ en ‘Heb je vreugde gevonden?’ 

In overeenstemming met uw huidige astrologische mogelijkheden, nodig ik u uit om u over die vragen te buigen. En als u ontdekt dat er iets ontbreekt aan de vreugde die u brengt en de vreugde die u ervaart, dan is dit een zeer gunstige tijd om daar verandering in te brengen.


TWEELING (21 mei – 20 juni): Op elfjarige leeftijd werd de toekomstige eerste president van de Verenigde Staten, George Washington, ‘eigenaar’ van tien slaven. Een paar jaar later ‘kocht’ hij er nog vijftien. Tegen de tijd dat hij president was leden 123 mannen, vrouwen en kinderen een ellendig bestaan onder zijn beheer. 

Uiteindelijk stelde hij in zijn testament vast dat ze mochten worden vrijgelaten nadat hij en zijn vrouw waren overleden. Grootmoedig? Nou nee. Hij had die mensen decennia eerder moeten bevrijden – of beter nog, nooit mogen ‘bezitten’. 

Een andere Founding Father, Benjamin Franklin, bevrijdde niet alleen zijn slaven, maar werd ook abolitionist. Volgens mijn telling bezaten minstens elf van de andere Founding Fathers nooit slaven. 

De les die ik op uw leven kunt toepassen: stel het niet uit het juiste te doen. Doe het nu.


KREEFT (21 juni – 22 juli): Tijdens de Tweede Wereldoorlog huisvestte het Japanse eiland Ōkunoshima een fabriek die gifgas produceerde voor gebruik in chemische oorlogsvoering tegen China. Tegenwoordig is het een toeristische attractie die bekend staat om zijn duizenden wilde maar vriendelijke konijntjes. 

Ik zou graag zien dat u de komende maanden een vergelijkbare transmutatie begint, beste Kreeft: slecht nieuws omzetten in goed nieuws, duisternis veranderen in aantrekkelijk licht, zielloosheid in sensitiviteit. Dit is een goed moment om beter uw best te doen.


LEEUW (23 juli – 22 aug.): ‘Littekens vertellen je verhaal’, schrijft auteur Gena Showalter. ‘Ze zeggen dat je sterk bent, en dat je iets hebt overleefd dat anderen misschien heeft gedood.’ 

In die geest, beste Leeuw, en in overeenstemming met astrologische voortekenen, nodig ik u uit om uw littekens de komende weken toe te staan interessante waarheden over u te onthullen. Laat zien hoe veerkrachtig u bent geweest en hoe goed u de lessen onder de knie hebt die u door uw lijden uit het verleden hebt geleerd. Sta uw littekens toe om alles te vertellen over de transformaties die u zo moedig hebt doorstaan.


MAAGD (23 aug. – 22 sept.): Romanschrijver Doris Lessing zegt: ‘Iedereen in de wereld denkt: Was er maar één persoon met wie ik echt kon praten, die me zou begrijpen, die aardig voor me zou zijn.’ Ze suggereerde dat dit voor bijna niemand geldt – of dat het zo zeldzaam is dat het verlangen altijd aan ons knaagt, als een onvervulbare droom. 

Maar ik ben optimistischer dan Lessing. Naar mijn mening is de liefdevolle uitwisseling die ze beschrijft niet zo onmogelijk. En ik denk dat ze de komende weken in het bijzonder voor u binnen bereik zal zijn. Ik vermoed dat u een periode ingaat waarin naar u wordt geluisterd, waarin u begrip krijgt en vriendelijk wordt behandeld. 

Er is één addertje onder het gras: voor de beste resultaten moet u er openhartig naar op zoek gaan.


WEEGSCHAAL (23 sept. – 22 okt.): ‘Hoeveel moet er worden verkend en verwijderd voordat we het blote vlees van het gevoel bereiken’, schreef componist Claude Debussy. Ik hoop dat u zijn woorden de komende weken zult beschouwen als een aanmoediging om er alles aan te doen om het blote vlees van uw gevoelens te bereiken. 

Uw ideeën zijn prima. Uw rationele geest is een zegen. Maar de nabije toekomst moet u vooral benutten om uw relatie tot uw emoties te verdiepen. Bestudeer ze alstublieft. Moedig ze aan om naar buiten te treden. Beschouw hun signalen als geschenk, zelfs als u er geen gehoor aan geeft.


SCHORPIOEN (23 okt. – 21 nov.): Misschien loopt u nooit alleen in een donker bos, kampeert u zelden op een afgelegen strand en bent u nog nooit een bergleeuw tegengekomen terwijl u een gletsjer beklom vlak bij de top van een ruige berg. Maar er zal altijd een oerwildernis in u schuilen – onbeschaafde landen, ongetemde wezens en elementaire krachten die u rationele begrip te boven gaat. 

En dat is vooral een goede zaak! Om gezond en wijs te zijn, moet u regelmatig contact hebben met de rauwe natuur, ook al is het slechts het soort dat in u zit. Deze oerwildernis kan alleen een belemmering vormen als u probeert het bestaan ​​ervan te ontkennen, waarna het weerbarstig en vijandig kan worden. Dus ontken het niet! Vooral nu. 

(PS: Als ondersteuning bij het uitvoeren van deze opdracht kan het helpen om uw dromen te herinneren. Bewaar dus een recorder of pen en notitieboekje naast uw bed.)


BOOGSCHUTTER (22 nov. – 21 dec.): ‘Wat een mens het meest schaadt’, schreef filosoof Friedrich Nietzsche, ‘is werken, denken en voelen zonder innerlijke noodzaak, zonder diep persoonlijk verlangen, zonder plezier – als louter een routinematige plicht.’ 

Een keer per jaar denk ik dat ieder van ons, ook ik, over dat citaat moet nadenken. Een keer per jaar moeten we evalueren of we leven volgens de code van onze ziel; of we het pad van ons hart volgen; of we doen waarvoor we op de aarde zijn gekomen. 

Naar mijn astrologische mening zullen de komende twee weken voor u de periode zijn om aan deze verkenning deel te nemen.


STEENBOK (22 dec. – 19 jan.): Wat zijn uw verschillende kanten, Steenbok? Welke aspecten van uw identiteit zijn verdeeld in verschillende categorieën? Welke van uw overtuigingen omarmen schijnbaar tegengestelde standpunten? Wat zijn de taboe-onderwerpen in uw relaties met anderen? Welke grenzen kunt u soms wel en soms niet overschrijden? 

Ik hoop dat u de komende weken over deze vragen zult nadenken. Naar mijn astrologische mening bent u klaar om grenzen te verkennen, uw relatie met deze grenzen te verdiepen en ze in te zetten voor genezing en wijsheid evenals om intimiteit met uw bondgenoten tot stand te brengen. 

Zoals auteur Ali Smith zegt: ‘Grenzen bevatten een soort verboden magie, ze zijn immer verbonden met het verlangen naar de oversteek, zelfs als we dat negeren of ons er niet van bewust zijn.’


WATERMAN (20 jan. – 18 feb.): Volgens intermediakunstenaar Sidney Pink ‘is het idee van goddelijke inspiratie en een aha-erlebnis grotendeels een fantasie’. Waar heeft hij het in godsnaam over?! Dit is naar mijn mening nou nepnieuws. In de loop van mijn creatieve carrière was ik gezegend met duizenden momenten van goddelijke inspiratie en aha-erlebnissen. 

Maar ik erken dat mijn doorbraken mogelijk zijn gemaakt door ‘hard werken en niet-aflatende toewijding’, waar Sidney Pink hoog over op geeft. 

Uw orakel luidt als volgt: de Waterman bevindt zich in een fase waarin hard werk en niet-aflatende toewijding de weg zullen effenen voor momenten van goddelijke inspiraties en aha-erlebnissen later dit jaar.


VISSEN (19 feb. – 20 maart): Voor jullie Vissen is maart ‘Love Yourself Bigger and Better and Bolder Month’. Om u voor te bereiden op dit festijn, geef ik twee inspirerende quotes. 

1. ‘Als u niet goed bent in van uzelf houden, zal het u zwaar vallen om van een ander te houden, aangezien u uzelf de tijd en energie die u een ander geeft terwijl u deze niet eens aan uzelf geeft, kwalijk zult nemen.’ – Barbara De Angelis 

2. ‘Van jezelf houden betekent niet dat u egocentrisch of narcistisch bent, of anderen negeert. Het betekent dat u uzelf verwelkomt als de meest geëerde gast in uw eigen hart, een gast die respect verdient, een liefhebbende metgezel.’ – Margo Anand


Uw huiswerk van deze week:

Wat is uw themalied voor 2021 tot nu toe? 

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven