Missie en selectie

Met onze selectie bieden we een bescheiden remedie tegen cultuurgebonden groepsdenken, overdadige consensus en tunnelvisie. 

Onze hoofdcriteria hierbij zijn:

  1. Internationaal perspectief

Lezers in de westerse wereld krijgen meestal informatie over internationaal nieuws en gebeurtenissen vanuit een Noord-Amerikaanse en Europese blik op de wereld. 360 Magazine vult dit aanbod aan door verslaggevers uit de landen van herkomst zelf aan het woord te laten. Hierbij komen vaak interessante andere zienswijzen en invalshoeken naar voren, die het perspectief van de lezer verruimen.

  1. Diversiteit en verbondenheid

Politieke bewegingen, economische systemen en natuurrampen treffen ons op wereldwijde schaal. Maar ondanks de wereldwijde stromen van digitale informatie, blijven sterke verhalen te vaak binnen nationale grenzen. Ook door betaalmuren is lang niet alle goede journalistiek breed toegankelijk. 

De selectie van 360 Magazine biedt zicht op gebeurtenissen, visies en personages uit alle hoeken van de wereld. We houden rekening met een brede variëteit aan onderwerpen, zodat de lezer wordt verrast. En deprimeert het wereldnieuws? Dan is er altijd wel een ijzersterk verhaal waar de lezer van opkikkert. 

  1. Kwaliteit

Naarmate de concurrentie toeneemt, is het voor nieuwsorganisaties moeilijker om tijd en geld te investeren in sterke, exclusieve verhalen. Ondertussen blijft de vraag naar analyse, interpretatie en achtergrondartikelen onverminderd bestaan. 

Door kwaliteistartikelen uit internationale media opnieuw te publiceren, worden de krachten internationaal gebundeld. Uiteraard worden zowel de auteur als de uitgever voor hun werk beloond, zodat er meer ruimte ontstaat om te investeren in kwaliteitsjournalistiek.

  1. Informatie

Als gevolg van beperkte persvrijheid, digitale fragmentatie en hedendaagse verschijnselen als fake news staat de belangrijkste functie van de journalistiek voortdurend op het spel. Dit maakt het des te belangrijker om het werk van goede en goed geïnformeerde auteurs in alle samenlevingen zo breed mogelijk beschikbaar te stellen. Wij bieden ook ruimte aan gemarginaliseerde stemmen en publiceren bijvoorbeeld artikelen van journalisten uit gecensureerde gebieden.

  1. Objectiviteit

We geloven dat lezers door een verhaal van verschillende kanten te bekijken zelf het beste een mening kunnen vormen over een verschijnsel of gebeurtenis. Daarom kiezen we als redactie geen kleur, maar selecteren verhalen die goed onderbouwd en goed onderzocht zijn, of een verrassende insteek hebben. We zijn ons bewust van de macht van de media en laten ons niet verleiden door gehypte onderwerpen en clickbaitpotentie.
360 is onafhankelijk en werkt exclusief samen met het Franse weekblad Courrier International, Groupe Le Monde Paris.

Een remedie tegen navelstaren?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven

360 heeft 1000 nieuwe leden nodig

Deze maand bieden wij daarom een deel van onze content gratis aan. Zo kunt u vast kennismaken met ons aanbod. Leden blijven toegang houden tot onze maandelijkse digitale editie en het archief.