Journalisten

360
360 Journalisten
Aakash Hassan
Aakash Hassan The Intercept
Aakash Hassan is een journalist gevestigd in het door India bestuurde Kasjmir. Hij schrijft over conflict in de Himalaya-regio tussen India, Pakistan en China. Hij is een voormalig Kashmir-correspondent bij Network 18 en heeft ookgerapporteerd voor The Guardian, South China Morning Post en Al Jazeera en verscheen op de BBC.
Lees meer over Aakash Hassan »
Adam Piore
Adam Piore MIT Technology Review
Adam Piore is een freelance journalist uit New York. Hij is de auteur van The Body Builders: Inside the Science of the Engineered Human, over hoe bio-engineering de moderne geneeskunde verandert.
Lees meer over Adam Piore »
André Borges Vieira
André Borges Vieira Público
André Borges Vieira is een journalist voor PÚBLICO.
Lees meer over André Borges Vieira »
Anne Applebaum
Anne Applebaum The Atlantic
Anne Elizabeth Applebaum is een Amerikaanse journaliste, bekend om haar studies en artikelen gewijd aan de geschiedenis van het communisme en aan de ontwikkeling van een burgermaatschappij in Midden- en Oost-Europa.
Lees meer over Anne Applebaum »
Antonio Talia
Antonio Talia P.M. Magazin
Antonio Talia en freelance journalist en redacteur.
Lees meer over Antonio Talia »
Ayaan Hirsi Ali
Ayaan Hirsi Ali 360 Magazine
Ayaan Hirsi Ali (Mogadishu, 1969) vroeg in 1992 politiek asiel aan in Nederland, drie jaar later werd ze genaturaliseerd. Ze ontpopte zich als een prominente islamcriticus in haar publicaties en op tv en kwam in 2003 voor de VVD in de Tweede Kamer. Na controverse rondom haar asielprocedure trad ze in 2006 af als parlementariër. Kort daarna vertrok ze naar de VS, waar ze aan de slag ging bij een conservatieve denktank. Door haar kritische uitspraken over de islam moet Ali permanent worden beveiligd.
Lees meer over Ayaan Hirsi Ali »
Ben Judah
Ben Judah The Critic
Ben Judah werd geboren in Londen en heeft veel gereisd in Rusland, Centraal-Azië en de Levant. Hij heeft voor een breed scala aan publicaties geschreven, waaronder de New York Times, de Evening Standard, POLITICO en de Financial Times.
Lees meer over Ben Judah »
Brooke Jarvis
Brooke Jarvis The New Yorker
Brooke Jarvis schrijft voor The New York Times Magazine en The California Sunday Magazine. Ze heeft ook geschreven voor o.a. The New Yorker, Wired, GQ en Harper's. 
Lees meer over Brooke Jarvis »
Bruno Latour
Bruno Latour Le Monde
Bruno Latour (Beaune, 1947) is een van de eerste denkers die technologie als maatschappelijke, niet neutrale factor is gaan zien. Hij vindt dat zowel gebruikers als bedenkers van technologie een morele verantwoordelijkheid dragen. De aarde kreunt en kraakt onder de menselijke exploitatiedrift en is geen bestendig object. Daar zou volgens hem op een andere manier naar moeten worden gekeken. Niet observerend, maar medeplichtig. Een andere vernieuwende visie van Latour is dat de natuur een eigen stem heeft waarnaar geluisterd moet worden. Er is een andere omgang nodig, vindt hij, met alles wat niet-mens is.
Lees meer over Bruno Latour »
Carlos Manuel Álvarez
Carlos Manuel Álvarez El País
Álvarez was in 2016 medeoprichter van het literaire tijdschrift El Estornudo. Hij publiceerde opiniestukken voor internationale media als The New York Times, BBC, El País, The Washington Post en Al Jazeera, en zijn verhalen verschenen in publicaties als Gatopardo en El Malpensante. In 2017 publiceerde hij La tribu, portretten van Cuba, een verzameling journalistieke stukken die verband houden met zijn geboorteland. Hij werd genoemd als een van de 20 meest prominente Latijns-Amerikaanse schrijvers op de Guadalajara International Book Fair en werd hij opgenomen in de Bogotá39-lijst, met de veelbelovendste schrijvers van Latijns-Amerika.
Lees meer over Carlos Manuel Álvarez »
Cesare Giuzzi
Cesare Giuzzi P.M. Magazin
Laad meer journalisten »
Een remedie tegen navelstaren?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven

360 heeft 1000 nieuwe leden nodig

Deze maand bieden wij daarom een deel van onze content gratis aan. Zo kunt u vast kennismaken met ons aanbod. Leden blijven toegang houden tot onze maandelijkse digitale editie en het archief.