‘Stel liefde centraal in alles wat je doet’

© Pixabay
Free Will Astrology | Californië | 9 februari 2023

Dit voorspellen de literaire astroloog Rob Brezsny en de sterren voor de week van 9 februari tot en met 15 februari.

RAM (21 maart-19 april): Tijdens mijn zoektocht naar nuttig advies voor je liefdesleven, oogstte ik deze wijze woorden van auteur Sam Kean: ‘Boeken over relaties vertellen vaak hoe je de liefde kunt “krijgen” die je nodig hebt, hoe je liefde kunt “houden”, enzovoort. Maar je kunt je beter deze vraag stellen: “Hoe word ik een liefdevoller mens?”’

Met andere woorden, Ram, dit is een uitstekende manier om je liefdesleven te verbeteren: wees minder gefocust op wat je van anderen kunt krijgen en meer gericht op wat jij aan anderen kunt geven. Het zal je verbazen hoeveel liefde je dit uiteindelijk oplevert.


STIER (20 april-20 mei): Je hebt het potentieel om nog vaardiger te worden in de kunst van het kussen, knuffelen en vrijen dan je al bent. Hoe? Hier zijn enkele mogelijkheden.

1. Ontdek leuke experimenten die je vertrouwde manier van kussen, knuffelen en vrijen overstijgen.

2. Lees boeken om je geest te openen. Zelf hou ik van The New Art of Sexual Ecstasy van Margot Anand.

3. Vraag je partner(s) om je alles te leren over wat hen opwindt.

4. Nodig je onderbewustzijn uit om je ’s nachts dromen te geven die te maken hebben met kussen, knuffelen en vrijen.

5. Vraag je minnaar(s) om te lachen, te spelen en grappen te maken terwijl je kust en knuffelt en vrijt.


TWEELINGEN (21 mei-20 juni): Je bent een Italiaanse wolf die op zoek is naar voedsel in de Apennijnen. Je bent een roodgekroonde kraanvogel die nestelt in een waterrijk gebied in de oostelijke regio Hokkaido in Japan. Je bent een olijfboom die bloeit in een zoutmoeras in Zuid-Frankrijk, en je bent een kleurrijke schildpad die zich koestert in een plas zonlicht op een strand dat grenst aan Lake Michigan. En nog veel meer.

Je zult een ongekend talent hebben om contact te maken met sympathische zielen

Wat ik je probeer te vertellen, Tweelingen, is dat je empathisch vermogen nu extra sterk is. Je slimme hart zou zo nieuwsgierig en open moeten zijn dat je van nature een instinctieve band voelt met vele levensvormen, waaronder een breed scala aan interessante mensen. Als je dapper bent, zul je je geest toestaan zich verder te openen om telepathische kracht te ervaren. Je zult een ongekend talent hebben om contact te maken met sympathische zielen.


KREEFT (21 juni-22 juli): Mijn Kreeft-vriendin Juma zegt: ‘We hebben te allen tijde twee keuzes: creatie of vernietiging. Liefde creëert en al het andere vernietigt.’ Bent je het daarmee eens? Ze heeft het niet alleen over romantische liefde, maar over alle vormen van liefde, van de wil om een vriend te helpen, tot het verlangen om gerechtigheid te zoeken voor de mensen die slecht behandeld zijn, tot het medeleven dat we voelen voor onze nakomelingen.

De komende drie weken is het jouw opdracht om elke nuance van liefde te onderzoeken terwijl je experimenteert met de volgende hypothese: als je het meest interessante en creatieve leven voor jezelf wilt creëren, stel dan liefde centraal in alles wat je doet.


LEEUW (23 juli-aug. 22): Ik hoop dat je de komende weken voldoende kansen krijgt om te genieten van zalige, lange kussen. Dus niet het lichte aanraken van lip tegen lip of mond op wang, maar een complete, intieme, sensuele uitwisseling. Waarom raad ik je dit aan? Hoe kunnen de planetaire posities worden geïnterpreteerd zodat ze een specifieke uiting van romantische gevoelens aanmoedigen?

Ik zal het je vertellen, Leeuw: de hemelse voortekenen suggereren dat je baat hebt bij het verkennen van de grenzen van wilde genegenheid. Je hebt de extra zoete, intens persoonlijke gemeenschap nodig die het beste voortkomt uit de onbevangen mond-op-mondvorm van teder delen. Dit zegt Leeuw en dichter Diane di Prima erover: ‘Er zijn evenveel soorten kussen als er mensen op aarde zijn, en ook evenveel als de oneindig veel combinaties van mensen. Geen twee mensen kussen hetzelfde, net zoals geen twee mensen hetzelfde neuken. Maar op de een of andere manier is de kus persoonlijker, meer geïndividualiseerd dan het neuken.’


MAAGD (23 aug.-22 sept.): Met de woorden van dichter Oriah uit haar boek The Dance: Moving to the Deep Rhythms of Your Life, heb ik een liefdesbrief samengesteld die je deze Valentijnsperiode kunt gebruiken. Voel je vrij om hem te geven aan de persoon van wie je verlangt dat diens lot meer met dat van jou verweven wordt.

‘Breng me naar de plekken op aarde waar je leert dansen’

Oriah schrijft: ‘Vertel me niet hoe geweldig de dingen op een dag zullen zijn. Laat me zien dat je het risico kunt nemen om vrede te hebben met de manier waarop de dingen nu zijn. Breng me naar de plekken op aarde waar je leert dansen, daar waar je het risico loopt om de wereld je hart te laten breken.’


WEEGSCHAAL (23 sept.-22 okt.): Weegschaalauteur Walter Lippman schrijft: ‘Het liefdesgevoel onderhoudt zichzelf niet; het is alleen duurzaam als geliefden samen van veel dingen houden, en niet alleen van elkaar.’ Dat is een goede raad voor jou de komende maanden.

Ik stel voor dat jij en je relaties – en niet alleen je romantische partners, maar ook je naaste metgezellen – samenwerkingsprojecten bedenken die je inspireren om van veel dingen samen te houden. Veel plezier met het verkennen en onderzoeken van onderwerpen die jullie beiden opwindend, opwekkend en verrijkend vinden!


SCHORPIOEN (23 okt.-21 nov.): Schorpioenauteur Paul Valéry schrijft: ‘Het is onmogelijk om van iemand – of iets – te houden die je door en door kent. Liefde is gericht op wat verborgen ligt in het object.’ Mijn uitdaging voor jou, Schorpioen, is om deze hypothese te toetsen.

Doe wat je kunt om meer diepgaande kennis op te doen over de mensen, dieren en dingen waar je van houdt. Ontdek in ieder geval een deel van hun verborgen kant. Hou jezelf goed in de gaten en kijk hoe jouw onderzoek je affectie en zorg beïnvloedt. In tegenstelling tot wat Valéry zegt, denk ik dat dit uiteindelijk je liefde zal versterken en verdiepen.


BOOGSCHUTTER (22 nov.-21 dec.): In zijn boek Unapologetically You schrijft motiverend spreker Steve Maraboli: ‘Volgens mij is de beste manier om van iemand te houden niet diegene willen veranderen maar diegene helpen de beste versie van zichzelf naar boven te halen.’ Dat is altijd een goed advies, maar ik denk dat het de komende weken je inspirerende axioma mag worden.

Je hoeft niet meer te wensen dat je relaties anders zijn dan ze zijn

Meer dan ooit heb je nu het potentieel om je zienswijze op relaties blijvend te veranderen. Je hoeft niet meer te wensen dat je relaties anders zijn dan ze zijn. Probeer hen van harte lief te hebben zoals ze zijn.


STEENBOK (22 dec.-19 jan.): Ik analyseerde de astrologische voortekenen. Daarna speurde ik het internet af, bladerde door tweeëntwintig boeken met liefdespoëzie en riep herinneringen op aan mijn beste ervaringen met intimiteit. Deze uitputtende inspanningen hebben me geïnspireerd om de woorden van wijsheid te vinden die voor jou op dit moment het belangrijkst zijn om te horen.

Ze zijn van de dichter Rainer Maria Rilke: ‘Dat de ene mens de andere mens liefheeft: dat is misschien wel de moeilijkste taak die ons is toevertrouwd, de ultieme taak, de meesterproef, de opdracht waarvoor al het andere werk slechts voorbereiding is.’


WATERMAN (20 jan.-18 feb.): Wil je de komende mogelijkheden voor intimiteit volledig benutten, stem je dan meer af op je gevoel en intensiveer het. Waarom? Hoe snel en slim je verstand ook kan zijn, soms verzuimt het compleet om met je hart rekening te houden. En ik wil dat je hart overvloedig beschikbaar is wanneer de kans rijp is om je open te stellen en verbintenissen te verdiepen.

‘We moeten niet doen alsof we de wereld alleen door het intellect begrijpen’

Bestudeer deze woorden van psycholoog Carl Jung: ‘We moeten niet doen alsof we de wereld alleen door het intellect begrijpen; we begrijpen haar evenzeer door het gevoel. Daarom is het oordeel van het intellect op zijn best slechts de helft van de waarheid, en moet het, als het eerlijk is, ook tot het inzicht komen dat het ontoereikend is.’


VISSEN (19 feb.-20 maart): ‘In de liefde bestaat er geen vakantie. Liefde moet volledig worden geleefd, ook met verveling en al dat soort dingen.’ Deze observatie is van schrijver en filmmaker Marguerite Duras, en nu geef ik ze door aan jou, net op tijd voor een fase van je astrologische cyclus waarin verveling en apathie zouden kunnen en moeten evolueren naar hernieuwde interesse en opvlammende passie.

Echter, onder één voorwaarde: als je wilt dat je interesse en passie naar nieuwe hoogten stijgen, moet je de verveling en apathie onder ogen durven zien; je moet ze accepteren als reële aspecten van je relatie; je zult een geamuseerde tolerantie voor die gevoelens moeten cultiveren. Alleen dan zul je hernieuwde belangstelling en gerevitaliseerde passie vinden.


Huiswerk van deze week

Noem één ding dat je zou kunnen doen om je liefde praktischer uit te drukken.

veel gelezen
Geen tijd om 943 kranten wereldwijd bij te houden?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Onze nieuwsbrief wordt wekelijks verstuurd.
inschrijven