Biden en Trump winnen voorverkiezingen in Michigan

© AP Photo

The Washington Post

| Washington D.C. | Joep Harmsen | 28 februari 2024

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» China prijst ‘historisch sterke betrekkingen’ met Rusland

» Apple stopt met zijn zelfrijdende elektrische auto

Beide kandidaten zijn ondanks hun overwinning kwetsbaar

De Amerikaanse president Joe Biden won dinsdag de Democratische voorverkiezingen in Michigan, maar kreeg te maken met een opvallende uitdaging van kiezers die ‘ongebonden’ kozen uit protest tegen zijn standpunt over de oorlog van Israël in Gaza, ‘een potentieel teken van kwetsbaarheid voor Biden binnen zijn Demcratische achterban’, aldus The Washington Post. Met ongeveer 95 procent van de stembiljetten geteld, waren er zo’n 100.000 ‘ongebonden’ stemmen. In totaal stemmen er zo’n 800.000 mensen in de Democratische voorverkiezing in Michigan.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

Aan de Republikeinse kant zette oud-president Donald Trump zijn overwinningsreeks voort, maar de voormalige gouverneur van South Carolina, Nikki Haley, leek een aanzienlijk deel van de stemmen te vergaren – ‘een indicator van de potentiële kwetsbaarheid van Trump in de algemene verkiezingen van november’, schrijft de Amerikaanse krant.

‘Michigan is een cruciale “swing state” en Bidens weg naar het presidentschap zou veel moeilijker, zo niet onmogelijk, worden als hij die in november verliest’, zo analyseert The Washington Post. Trump won Michigan in 2016 met bijna 11.000 stemmen. In 2020 won Biden de staat met ongeveer 154.000 stemmen.

Recent verschenen