Cultuur


Slavenveiling toont hardnekkig racisme

4 August 2020 - 11:00
Uit ons Archief: De verkoop van Afrikaanse migranten komt niet uit de lucht vallen, schrijft Haythem Guesmi. ‘De hiërarchische samenleving in de hele Maghreb is doortrokken van racistische, discriminerende praktijken.’

De strijd tegen de grootste uitbraak van een dierenziekte ooit is kansloos, beweren deskundigen. Miljoenen varkens zijn al geruimd.

3 August 2020 - 14:00
Uit ons Archief: De strijd tegen de grootste uitbraak van een dierenziekte ooit is kansloos, beweren deskundigen. Miljoenen varkens zijn al geruimd.

Big Tech wordt CO2-neutraal

3 August 2020 - 09:00
Apple wil dat in 2030 zijn hele bedrijfs- en productieketen CO2-neutraal is. Dat betekent dat alle apparaten op het moment van verkoop geen impact op het klimaat hebben gehad.

Hoe organen voor levensreddende transplantaties onderweg zoekraken

2 August 2020 - 11:00
In een tijd waarin consumenten een pakje van FedEx of een bezorgmaaltijd nauwkeurig kunnen volgen, raken talloze organen kwijt door toedoen van luchtvaartmaatschappijen. ‘Elke keer als een nier ons kantoor verlaat, houd ik mijn adem in en doe een schietgebedje.’

Infodemie. Waarom we zo gevoelig zijn voor conspiracytheorieën

1 August 2020 - 11:00
Zoals het coronavirus zich in ons lichaam nestelt, nestelen duistere theorieën zich in onze hersenen. Bij conservatieven nog meer dan bij liberalen, zo blijkt.

Zuid-Koreaanse vrouwen weigeren make-up

31 July 2020 - 09:00
In Zuid-Korea protesteert een groeiende groep vrouwen tegen de mannelijke dominantie in hun land door geen make-up meer te dragen en het haar te kortwieken. We zijn geen poppen, zeggen ze, we zijn mensen.

De Franse crèche verovert Engeland

30 July 2020 - 09:00
Brexit of niet, Frankrijk heeft het Verenigd Koninkrijk verkozen als vestigingsparadijs voor particuliere crèches. Drie jaar geleden al vestigde de Franse marktleider Grandir zich overzees en nu is het de beurt aan Maison Bleue.

Honderden doden door mazelen op Madagaskar

29 July 2020 - 09:00
Terwijl in Nederland de discussie over inentingsprogramma’s voortwoekert, zijn op Madagaskar sinds september zo’n 70.000 mensen besmet met het mazelen-virus.

‘We zijn nooit zelfvoorzienend geweest, en we zullen het nooit zijn’

28 July 2020 - 11:00
Tijdens de financiële crisis van 2008 zagen we een toename van diabetes. Wat is de invloed van de huidige crisis op onze eetgewoonten? En zullen die blijvend veranderen? Een interview met voedingsdeskundige Dominik Flammer.

De scheidingsconciërge

28 July 2020 - 09:00
Voor cruciale gebeurtenissen in een mensenleven bestaan professionele dienstverleners. Zo kennen we de bruiloftsplanner en de uitvaartbegeleider. Maar wat nou als je gaat scheiden?

Cultuur » Archief