Cultuur


Filmpje huren voor 3000 dollar

25 april 2019 - 16:04
Het is een idee dat al diverse ondernemers in de loop der jaren heeft beziggehouden: verhuur net uitgebrachte films aan techmiljardairs, Wall Street-giganten, rijke atleten, Russische oligarchen en andere ultrarijken, zodat ze die thuis in hun privébioscoop kunnen bekijken, als een soort van Netflix voor de one percent.

We moeten meer kathedraal-denken

25 april 2019 - 14:53
Klimaatactivist Greta Thunberg riep afgelopen dinsdag de leiders van de Europese Unie op om de Brexit te vergeten en hun aandacht te richten op de klimaatverandering.

Brand in Notre-Dame was ‘Gods straf’

25 april 2019 - 14:47
Na allerlei nepnieuws over de oorzaak van de brand in de Notre-Dame, doen enkele Servische boulevardkranten die nauw zijn gelieerd aan de Servische regering er nog een schepje bovenop.

360 International Media zoekt een Online Marketeer – Stage

25 april 2019 - 14:29
Als Online Marketeer ben je verantwoordelijk voor de Customer Journey Experience. Je bedenkt en creëert de marketing- en communicatieactiviteiten voor alle producten van 360 International Media.

Everything is F*cked – Mark Manson

25 april 2019 - 13:43
Boekenselectie | Van de schrijver van de internationale megabestseller The Subtle Art of Not Giving A F*ck , het boek voor zelfhulphaters. We leven in interessante tijden. Op materieel vlak is het ons nog nooit zo goed gegaan – we zijn vrijer, gezonder en rijker dan ooit. Toch lijkt alles onherstelbaar en verschrikkelijk f*cked.

Knighthood and Society in the High Middle Ages – David Crouch & Jeroen Deploige

25 april 2019 - 13:24
Boekenselectie | In de populaire cultuur zijn er weinig onderwerpen die zo sterke associaties oproepen met de Middeleeuwse samenleving als het ridderschap. Tegelijkertijd is ridderschap, dankzij een lange traditie van wisselende nationale tradities en ideologische aannames, een onuitputtelijke object van wetenschappelijk debat.

De Tweede Wereldoorlog in infographics – Jean Lopez

25 april 2019 - 13:00
Boekenselectie | Een Frans team, bestaande uit een hoofdredacteur van een militair tijdschrift, een militair specialist, een hoogleraar geschiedenis en een vormgever van data, maakte dit volstrekt unieke boek.

Levensdraden. Een wereldgeschiedenis door het oog van de naald – Clare Hunter

25 april 2019 - 13:00
Boekenselectie | Levensdraden strekt zich uit van middeleeuws Frankrijk tot naoorlogs Nederland, van een krijgsgevangenkamp in Singapore tot een familiezolder in Schotland, van de politieke propaganda van het tapijt van Bayeux en soldaten uit de Eerste Wereldoorlog met PTSS tot de kaarten die meisjes in de Nieuwe Wereld naaiden.

Op zoek naar de zwarte masseur. De zwemmer als held – Charles Sprawson

25 april 2019 - 13:00
Boekenselectie | Dit originele en bekoorlijke cultboek, een klassieker van de zwemkunst, boordevol verwijzingen naar de literatuur, de beeldende kunsten en de geschiedenis van de Olympische Spelen, is een spetterend eerbetoon aan water en de betekenis die het in onze cultuur heeft.

Hotspot voor selfie

21 april 2019 - 16:00
Vessel hudsonyardsnewyork.com

Cultuur » Archief