Elon Musk neemt Twitter over en ontslaat bedrijfstop

© Wikimedia Commons

360 Magazine

| Amsterdam | 28 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Vladimir Poetin: ‘Wereld staat voor gevaarlijkste decennium sinds Tweede Wereldoorlog’

» Canada treedt toe tot Amerikaanse anti-Chinese alliantie

Twitter gaat ‘nieuw tijdperk’ in na overname

Een ‘nieuw tijdperk’ breekt aan bij Twitter, in de woorden van The Washington Post. Elon Musk is nu de eigenaar van het sociale netwerk, nadat hij op donderdag 27 oktober zijn overname voor 44 miljard dollar heeft afgerond. De deal is het einde van ‘een maandenlange saga waarin hij een vijandig overnamebod leidde om [Twitter] tegen een exorbitante prijs te kopen voordat hij op zijn beslissing terugkwam en een bittere juridische strijd aanging’ met het bedrijf.

Volgens informatie van het Amerikaanse dagblad was een van de eerste maatregelen die de baas van Tesla en SpaceX nam het ontslaan van verschillende topmanagers, die ‘in allerijl uit het hoofdkantoor in San Francisco [werden] geëscorteerd’. ‘CEO Parag Agrawal, CFO Ned Segal en Vijaya Gadde, hoofd juridisch beleid, vertrouwen en veiligheid, zijn allen ontslagen’, aldus bronnen ‘bekend met de situatie’. ‘Juridisch directeur Sean Edgett is er ook uitgezet’. De beslissingen die de rijkste man ter wereld donderdag nam, tonen ‘zijn voornemen om zijn stempel te drukken op een van de meest invloedrijke sociale netwerken’, aldus The Washington Post.

Hij neemt ‘de controle over een van de machtigste megafoons ter wereld’, aldus USA Today. De 51-jarige miljardair ‘belooft het socialemediaplatform te transformeren’, met name door ‘de moderatieregels te versoepelen, het algoritme transparanter te maken en abonnementsmodellen uit te rollen’, aldus The New York Times. Hij heeft ook aangekondigd dat het account van voormalig president Donald Trump te herstellen.

Lees ook:

Recent verschenen