De nieuwe technologie die al het plastic kan recyclen – steeds opnieuw

Meeuwen vinden van alles tussen het plastic op een vuilnisbelt. – © Getty Images

New Scientist

| Londen | Graham Lawton | 28 juni 2024

Met zogenaamde ‘geavanceerde recycling’ kan vuil en gemengd plastic afval keer op keer worden hergebruikt. Precies wat nodig is in een circulaire economie en in de strijd tegen klimaatverandering.

Ik verdoe in mijn keuken enorm veel tijd met het turen naar stukken plastic om te bepalen of ze gerecycled kunnen worden. Zo ja, dan gaan ze in een aparte zak, net als glas, blikjes, karton en papier. Zo niet, of als ik het niet zeker weet, dan gaan ze in een plastic tas (niet geschikt voor recycling) die ik ergens in de kast onder de trap prop. Ik neem me altijd voor om die te deponeren in een container voor niet-recyclebaar plastic bij een supermarkt hier in de buurt. Maar de weg naar de vuilnisbelt is geplaveid met goede voornemens. Soms gooi ik de zak uit irritatie gewoon bij het huisvuil. 

Verder lezen?
Kwaliteitsjournalistiek kost geld. Maar je wilt 360 misschien liever eerst proberen. Daarom kun je gastlid worden. Je krijgt dan direct 3 artikelen, onze gratis nieuwsbrief en maandelijks een artikel naar keuze.
Ja, ik word gastlid