Mogelijk 18 doden bij ongeluk goudmijn in Suriname

© Pieter van Maele / ANP

De Ware Tijd

| Paramaribo | Boris van der Spek | 21 november 2023

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Akkoord over vrijlating gijzelaars Hamas lijkt steeds dichterbij

» Grote crisis bij belangrijkste AI-bedrijf ter wereld

Een illegaal gegraven tunnel in het binnenland stortte in

Bij een ongeluk in een illegaal aangelegde goudmijn in het Matawai-gebied in Suriname zijn zeker tien doden gevallen. Volgens De Ware Tijd kan het dodental nog oplopen tot achttien. Er zouden nog veel lichamen onder de modder bedolven liggen.

Aanbiedingen 360 artikel
360 aanbieding: 3 maanden digitaal voor maar 15 euro.

De Surinaamse president Santokhi heeft een dag van nationale rouw afgekondigd en heeft het leger, de politie en zijn vicepresident Ronnie Brunswijk naar het rampgebied gestuurd. ‘Op dit moeilijke moment betuigen wij als regering onze diepste steun en medeleven aan de nabestaanden van de betrokkenen. Wij hopen op het beste en zullen er alles aan doen om de situatie snel en adequaat aan te pakken,’ zei Santokhi.

In het binnenland van Suriname wordt vaker illegaal goud gedolven. Het terrein waar de ramp plaatsvond, was van een Chinees mijnbouwbedrijf dat al eerder de autoriteiten had ingeschakeld om de illegale goudzoekers van het land te laten verwijderen. Zij waren teruggekomen om een nieuwe illegale goudmijn aan te leggen. Deze tunnel stortte maandag in.

Lees ook:

Recent verschenen