Noord-Korea: nieuwe militaire provocaties aan grens met Zuid-Korea

© Jeon Heon-Kyun / EPA

360 Magazine

| Amsterdam | 14 oktober 2022

Lees ook het andere kort nieuws uit de buitenlandse pers van vandaag:

» Irak heeft eindelijk een nieuwe president: Abdul Latif Rashid

» Oekraïne: Rusland gaat burgers uit regio Cherson evacueren

Spanningen tussen buurlanden loopt op

Noord-Korea heeft donderdag en vrijdag het aantal militaire manoeuvres aan de grens met Zuid-Korea opgevoerd. Een nieuwe ‘provocatie’ van het regime van Kim Jong-un, aldus Seoel. ‘De incidenten vonden plaats tussen donderdagavond en vrijdagochtend en er waren ongeveer tien Noord-Koreaanse gevechtsvliegtuigen bij betrokken’, bericht The Washington Post.

Pyongyang had vorige week ook al oorlogsvliegtuigen naar de grens met het zuidelijke buurland gestuurd, ‘maar de laatste vluchten – die als hoogst ongebruikelijk worden beschouwd – kwamen nog dichter bij het luchtruim van Seoel’, merkt de krant op. Ook werd donderdagavond een ballistische raket in zee afgevuurd als reactie op een Zuid-Koreaanse artillerieoefening.

‘Het [Noord-]Koreaanse Volksleger stuurt een strenge waarschuwing aan het Zuid-Koreaanse leger, dat met roekeloos optreden militaire spanningen in het frontgebied aanwakkert’, aldus een woordvoerder van de legerleiding, volgens een verklaring van het door de staat gerunde persbureau KCNA.

Lees ook:

Recent verschenen