Climate change is een verboden woord in Florida

Miami Herald  | 19 March 2015 - 10:1519 Mar - 10:15

De Republikeinse gouverneur van Florida heeft het gebruik van “climate change”, “global warming” en “sustainability” verboden tijdens vergaderingen en in officiële stukken. Een milieuambtenaar is geschorst omdat hij de termen toch gebruikte.

Een milieuambtenaar in Florida is gestraft omdat hij het woord “klimaatverandering” in de mond heeft genomen. Rick Scott, de Republikeinse gouverneur van Florida heeft het gebruik van “climate change”, “global warming” en “sustainability” verboden tijdens vergaderingen en in officiële stukken.

Omdat Barton Bibler, die al jaren in dienst is bij het Florida Department of Environmental Protection (DEP), toch sprak over opwarming van de aarde en klimaatverandering op een bijeenkomst over de stijging van de zeespiegel werd hij op 9 maart twee dagen geschorst. Ook moest Bibler vakantiedagen inleveren. Daarnaast moest hij zich medisch laten onderzoeken vanwege zijn gedrag. Bibler zit nog steeds thuis.

De Miami Herald onthulde dat het verbod op het gebruik van klimaatverandering, opwarming van de aarde en duurzaamheid al sinds 2010 geldt in Florida. De staat Florida wordt ernstig bedreigd door de stijgende zeespiegel die een gevolg is van de verandering van het klimaat.

(Foto van Ricardo Mangual)

Plaats een reactie